Tarsus şelale Ile ilgili detaylı notlar

m) Bu ÅŸartlara uymayanlar yarışmaya yeÄŸinlmış olsalar da layihamları yarışmaya yeÄŸinlmamış önemlir ve adları koÅŸunmaya ikrar edilmeme lüzumçeleriyle müÅŸterek üyesi oldukları iÅŸ odalarına bildirilir.

Bir dahaki sefere deÄŸerlendirme yaptığımda kullanılmak üzere giriÅŸimı, elektronik posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.

Dugun organizasyonu için ÅŸahane mekan.orkestra dört dörtlük ve eÄŸlenceli garsonlar ve ihtimam on düzen

Giranbaha Okuyucularımız ovalarımızda kullandığımız resimlerin birçoÄŸu bize iliÅŸik olsa da okuyucularımızdan gelen ve internet âlemından resimler de aldatmaınarak kırlarımıza katmatir.

Biricik kelimeyle tam bir vaziyet.Hele bir de göz kamaÅŸtırıcı kez sesi ve manzarası da eklendiÄŸinde ön buluyor burda âdemoÄŸlu.

Site-tabiat etkileÅŸiminin dokunaklı bir ÅŸekilde kurulmasını getirmek kucakin bünyeları kıyı kuÅŸağından olabildiÄŸince münezzeh iÅŸgal etmek ve kıyı ve doÄŸru çevresinin kullanmaını deneyim ve rekreasyon noktası olarak görmek gerekir.

Rekabetmanın türü diÄŸer bir tanesi olarak belirlenebilir miydi emniyetli deÄŸilim. Burası bir kentsel dizayn konkurmasına husus olacak düz da bileÄŸil.

Anasayfa > DoÄŸkamerı Aptalfet > Tarsus Åželalesi Tarsus Åželalesi, Toroslardan taşıdığı allıküvyonlarla Çukurova’yı oluÅŸturan önemli akarsulardan biri olan Berdan Nehri üzerinde bulunmaktadır. Tarsus Åželalesi karşı ilginç ve ÅŸaşırtıcı bir doÄŸruluk 6. Yüzyıla denli böyle bir ÅŸelalenin var olmamasıdır. O zamanki adı Kyndos olan Berdan Nehri Tarsus ÅŸehir merkezinden Hz Danyal Mesnet Camii’nin bulunmuÅŸ olduÄŸu noktadan akmakta ve yoÄŸun yağışlardan sonra baskın tarsus ÅŸelale restaurant zornlarıyla ÅŸehre ve insanlara dokunca vermekteydi.

Abbasiler döneminde Tarsus’u fetheden Araplar Toroslardan gelen Kydnos'un suyunun çok ilgisiz olması hasebiyle bu akarsuya Arabi’da soÄŸuksu valörına mevrut “Ahali Baradan” demiÅŸler ve giderek bu ad Berdan halini almıştır. Suyu ekseriya ÅŸifa olarak aÅŸina Berdan Nehri efsaneye göre uÄŸursuzluk da getirmiÅŸtir. Zamanı kaynaklarda, Makro Ä°skender'in gün doÄŸusu seferi sırasında Gülek Argıtını geyonga Çukurova sıcağında ferahlamak üzere Kydnos'da yüzdükten  sonra zatürree bulunduÄŸunu ve bir henüz da iyileÅŸemeyerek kısa bir süre sonra Suriye'bile öldüÄŸüne bileÄŸinilir.

Ne yenir?: Tarsus Åželalesi çevresinde kâin Åželale Restorantı yeÄŸleme etmelisiniz. Burada ÅŸelalenin yalnız dibinde yenilen saç kavurmanın tadı hatırlanacak kadar lezzetlidir.Åželale dibinde tedirgin etmek yerken ÅŸelalenin o durgun sularının sesi ve ferahlatıcı esintisi karşı bulmaya birebirdir.

Åželalenin bulunduÄŸu düzlük jeolojik olarak konalemera örgüsına sahip olduÄŸundan buradaki kayalar kolayca oyulmaktadır.

Nasıl Gidilir?: Mersin aÄŸacı’e 27 kilometre olan uzaklıkta olan Tarsus gelmek ÅŸiÅŸko taşımalarla da, binek arabalarla da çok kolaydır.

Åželaleyi besleyen kaynaklar Toroslardan ÅŸelaleye çabuk ulaÅŸmış olduÄŸundan nehrin yaz aylarında dahi daim dargın kalmasını saÄŸlıyor. Bu yüzden bunaltıcı har aylarında çevrede yaÅŸayanların ilgisini çekiyor.

Mersin aÄŸacı ilinin Tarsus ilçe merkezine 2 km uzaklıkta kâin bu ÅŸelaleye eriÅŸim bir çok kolaydır. Ä°lçe merkezinden ister yürüyerek isterseniz tıknaz taşıma vesaitıyla ferah ferah ulaÅŸabilirsiniz.

Bolkar cebellarından süregelen bu nehir 142 kilometre uzunluÄŸa sahiptir. Çukurova’yı dolaÅŸtıktan sonra Akdeniz’e dökülen Berdan Nehri, Mersin ilinin kurulmasında da önemli bir rol oynamıştır. Tarsus ÅŸelalesinin Tarsus merkeze uzaklığı ise sadece 2 kilometredir.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Tarsus ÅŸelale Ile ilgili detaylı notlar”

Leave a Reply

Gravatar